24 septembrie 2011

Let's do it, Romania!

            Let's do it, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială care are ca şi scop curăţarea gunoaielor din arealele naturale din întreaga ţară într-o singură zi. Acest lucru este posibil cu ajutorul a sute de mii de voluntari care au ambiţia şi dorinţa de a arăta unei ţări întregi că se pot întâmpla şi lucruri pozitive. Toţi cei care participă la ziua de curăţenie naţională o fac voluntar din dorinţa de a se implica, de a arăta celorlalţi că respectă natura.
             Ne-am implicat şi noi în acest proiect, atât părinţi, cât şi elevi ai claselor a II-a şi a III-a şi am ecologizat o zonă restrânsă din preajma barajului Firiza. Am reuşit să colectăm aproximativ 30 de saci de gunoaie în două ore.
             Let’s Do It, Romania! va dispărea atunci când va reuşi să responsabilizeze fiecare cetăţean român să respecte şi să nu dăuneze mediului înconjurător. Până atunci, Let’s Do It!





23 septembrie 2011

Sărbătoarea Castanelor 2011 (parada)

        Am participat azi la Parada de deschidere a Sărbătorii Castanelor, ediţia a XIX-a care are loc la Baia Mare în perioada 23 -25 septembrie 2011.  Invitaţia am primit-o din partea Gărzii Ecologice a Primăriei municipiului Baia Mare. Am inclus şi o vizită la Mc Donald's, plus distracţie în Parcul de la Mara. La final, ne-am oprit şi în centrul vechi al oraşului.










16 septembrie 2011

Ora de lectură la bibliotecă

            Una din noutăţile introduse din acest an şcolar este obligativitatea unei ore de lectură săptămânale inclusiv la clasa a II-a. Această măsură s-a introdus ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate atât la evaluările naţionale, cât şi la cele internaţionale şi se doreşte a fi o modalitate de intervenţie cu scopul îmbunătăţirii performanţelor elevilor în ceea ce priveşte înţelegerea şi interpretarea unui text.
            Pentru clasele I-II se indică citirea zilnică a diferitelor texte de către învăţător, alternativ cu citirea independentă a elevilor. Suporturile pentru lectură vor fi adaptate nivelului de vârstă, dar şi intereselor elevilor. Un rol important îl are dialogul şi comunicarea deschisă, încurajarea unei gândiri critice care are la bază experienţe personale din partea elevilor şi conduce la legături emoţionale cu textul propus.
             Azi am desfăşurat o primă oră de lectură. Spaţiul ales a fost sediul Bibliotecii Judeţene Petre Dulfu, filiala Firiza. Activitatea a avut două obiective principale: realizarea de permise pentru lectură pentru toti elevii şi împrumutarea primelor cărţi, şi al doilea obiectiv, crearea unui alfabet al toamnei - munca pe grupe.












Intonarea Imnului Naţional al României





12 septembrie 2011

Din nou la şcoală - prima zi

            Emoţia de toamnă a primei zile a unui nou an şcolar...
            Ne-am revăzut azi după o vacanţă lungă pentru unii, însă prea scurtă pentru majoritatea dintre noi. Cu toţii, mici şi mari, elevi, părinţi, profesori ne-am strâns în curtea şcolii, entuziasmaţi şi plini de speranţe, emoţii...Cei mai mici îşi revăd învăţătoarea, vechii colegi şi îşi aleg locurile în bănci. Cei mari îşi revăd sau cunosc profesorii şi îşi relatează amintirile căpătate pe parcursul vacanţei de vară.
             Un tradiţional careu festiv şi urări de bun venit au creat speranţe, bucurii, dar şi dezamăgiri...



Graiul Maramureşului, marţi, 13 sept 2011
Informaţia zilei, marţi, 13 sept 2011








Glasul Maramureşului, marţi, 13 sept. 2011
 

    




























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jucati-va cu mouse-ul