16 septembrie 2011

Ora de lectură la bibliotecă

            Una din noutăţile introduse din acest an şcolar este obligativitatea unei ore de lectură săptămânale inclusiv la clasa a II-a. Această măsură s-a introdus ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate atât la evaluările naţionale, cât şi la cele internaţionale şi se doreşte a fi o modalitate de intervenţie cu scopul îmbunătăţirii performanţelor elevilor în ceea ce priveşte înţelegerea şi interpretarea unui text.
            Pentru clasele I-II se indică citirea zilnică a diferitelor texte de către învăţător, alternativ cu citirea independentă a elevilor. Suporturile pentru lectură vor fi adaptate nivelului de vârstă, dar şi intereselor elevilor. Un rol important îl are dialogul şi comunicarea deschisă, încurajarea unei gândiri critice care are la bază experienţe personale din partea elevilor şi conduce la legături emoţionale cu textul propus.
             Azi am desfăşurat o primă oră de lectură. Spaţiul ales a fost sediul Bibliotecii Judeţene Petre Dulfu, filiala Firiza. Activitatea a avut două obiective principale: realizarea de permise pentru lectură pentru toti elevii şi împrumutarea primelor cărţi, şi al doilea obiectiv, crearea unui alfabet al toamnei - munca pe grupe.












3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jucati-va cu mouse-ul