19 noiembrie 2011

Uniforme şcolare - argumente pro şi contra


       O dezbatere privind uniforma şcolară ar implica extrem de multe aspecte. Voi surprinde mai jos câteva argumente care m-au determinat să aleg pentru elevii mei purtarea uniformei şcolare.
        Specialiştii au demonstrat statistic că acei elevi care poartă uniforme şcolare au rezultate la învăţătură mai bune comparativ cu cei care se îmbracă după bunul lor plac. Uniforma îi face pe elevi să conştientizeze că ei merg la şcoală pentru activităţi educative şi nu pentru afişarea propriilor obiecte de îmbrăcăminte şi accesorii. Mulţi sunt de părere că purtarea uniformei contribuie la menţinerea disciplinei în unităţile şcolare întrucât impune o atmosferă mai strictă determinându-i pe elevi să urmeze regulile şcolii.
          Componenta socială se modifică o dată cu introducerea uniformei: grupurile de elevi se vor forma în funcţie de interese, pasiuni comune, pedagogii considerând că în acest mod se va influenţa pozitiv sentimentul de apartenenţă la un grup.
           În ceea ce priveşte partea financiară există şi aici un argument pro prin reducerea sumelor de bani care trebuie alocate de către acei părinţi care vor să îşi îmbrace copiii după ultimele tendinţe.
          S-a spus de asemenea că uniforma şcolară participă la crearea unui brand al şcolii creând sentimentul de mândrie şi respect pentru şcoala pe care o reprezintă.
           În ceea ce priveşte argumentele contra invocate de specialişti, aceştia susţin că suprimă individualitatea, le inhibă creativitatea şi auto-exprimarea, alimentând spiritul de rebeliune.
        Dincolo de toate aceste aspecte este şi argumentul estetic care primează în faţa unei clase extrem de colorate şi neunitare.






6 comentarii:

  1. Ar trebui sa pui in aplicare si tu asta...numai in uniforma nu-s imbracati elevii tai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa uniforma aleasa! Se pare ca acel comentariu anonim e un strop de invidie. oricum poza a picat ca o replica ce i-a inchis gura! Felicitari, a meritat efortul asteptarii!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos ne sta in uniforme

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa uniforma! Felicitari! Anonim nu cred ca spus-o cu rautate, probabil a fost o sugestie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos ne sta in uniforme!
    Ce frumoase uniforme!

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna invatatoare, pentru dumneavoastra nu s-a inventat imbracamintea decenta, specifica unui cadru didactic? La cat sunt de frumosi copiii...e pacat de ei.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jucati-va cu mouse-ul