28 februarie 2011

STOP OBESITY!

               Astăzi a avut loc în şcoala noastră o acţiune în cadrul proiectului STOP OBESITY! realizat de Asociaţia ROMANIA ÎN EUROPA UNITĂ în parteneriat cu Asociaţia Mansio. La acţiune au participat elevii claselor I şi a II-a. Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune. 
              "Ideea de proiect este de interes european deoarece se referă la strategia europeană pentru nutriţie şi combaterea obezităţii şi a bolilor asociate acesteia şi promovează toleranţa. Proiectul STOP OBESITY! face apel la modalităţi de abordare inovatoare a temei propuse, prin mijloacele multi-media de ultimă oră, prin redarea subiectului tratat într-o formă imagistică tridimensională deosebit de atractivă şi le propune elevilor o adevărată călătorie virtuală prin universul alimentelor sănătoase şi a unei vieţi bazate pe mobilitate". (Camelia Deac - preş. executiv al Asociaţiei România În Europa Unită )
               Obezitatea reprezintă una dintre cele mai frecvente boli ale omului modern. În zilele noastre riscul obezităţii creşte, având ca victime copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani, din cauza consumării produselor fast-food. Copiii care suferă de obezitate trebuie sfătuiţi în ceea ce priveşte alimentaţia raţională şi, cel mai important, încurajaţi să desfăşoare o activitate fizică mai crescută. Ei trebuie sfătuiţi şi ajutaţi să-şi schimbe atitudinea faţă de consumul de alimente. Restricţionarea consumului de alimente, în special al celor cu conţinut de grăsimi, nu este recomandată pentru copii, putându-le compromite creşterea.
                    Suntem ceea ce mâncăm!
                   




2 comentarii:

  1. Felicitari doamnei invatatoare si boboceilor pentru toate activitatile minunate pe care le faceti! Sa o tineti tot asa, si poate, pe cand noi vom ajunge la batranete, iar voi veti conduce tara ( educati asa bine de doamna inv) ne va fi tuturor mai bine!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jucati-va cu mouse-ul