30 martie 2012

Săptămâna şcolii altfel

          De luni începem se pare, aşa-zisa săptămână a Şcolii altfel. Uşor de spus, complicat de făcut. Ideea în sine este destul de lăudabilă cu excepţia faptului că pentru a realiza activităţi interesante şi utile în acelaşi timp este nevoie acută de fonduri. Altfel ne vom rezuma la excursii în natură, ateliere de creaţie, diverse vizionări, concursuri, întreceri sportive şi cam atât. Va fi haos în muzee, teatre, grădini zoologice...
           Ce puţin la ciclul primar acest gen de activităţi se suprapun peste ceea ce realizăm pe tot parcursul anului şcolar. Totul va fi în funcţie de disponibilitatea cadrului didactic şi creativitatea sa în alegerea acelor tipuri de activităţi care să satisfacă şi aşteptările uriaşe pe care le au în principal elevii de la această săptămână, dar şi posibilitatea realizării lor, fie pe bani proprii, fie cu sprijinul părinţilor.
            Nu va fi deloc o săptămână uşoară pentru cadrele didactice care vor trebui să găsească în primul rând idei, apoi să identifice resurse pentru punerea acestora în aplicare, să organizeze, să supravegheze etc. Sunt însă optimistă că toată lumea se va strădui să realizeze o săptămână cât folositoare şi interesantă pentru elevi, iar vacanţa de după va fi una foarte meritată.




2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jucati-va cu mouse-ul