18 decembrie 2011

Îngeraşi şi rame din ipsos

        Deşi majoritatea dintre noi au lucrat sau au văzut cum arată obiectele făcute din ipsos în magazinele de artă decorativă, voi prezenta în continuare paşii în realizarea lor, pentru cei care nu au lucrat încă cu aceste tehnici.
       Pentru realizarea următoarelor obiecte de ipsos aveţi nevoie de matriţe de turnat, apă, ipsos, vopsele acrilice, şerveţele, adeziv special pentru tehnica şerveţelului, pensulă lată.
         Rama de ipsos. Amestecul este realizat din apă şi ipsos. Este important ca ipsosul să fie pus în apă şi nu invers. Pentru a nu se face cocoloaşe este indicat amestecul încontinuu şi presărarea treptată a prafului. Pasta obţinută trebuie să fie de consistenţa smântânei sau a aluatului pentru clătite. Spălaţi instrumentele imediat după utilizare întrucât după uscare se curăţă mai greu. Turnaţi ipsosul în matriţă având grijă la uniformizarea lui. Adaugaţi acum o bucată de sârmă sau panglică pentru susţinerea ramei.
          Scoateţi rama din matriţă când gradul de uscare o permite, însă procesul de uscare completă poate dura până la 2-3 zile în funcţie de mărimea şi consistenţa materialului.
           Pe rama uscată se aplică şerveţelul folosind adezivul special. Aplicarea lui se face utilizând o pensulă lată. Marginile ramei se pot picta cu vopsele acrilice. Eu am folosit pentru această perioadă auriul şi argintiul.
Se poate folosi după uscare şi un lac pentru luciu. Materialele necesare se găsesc în magazinele de bricolaje sau artă decorativă.


Ramele şi îngeraşii aşteaptă la uscat....
Podoabele pentru brad aşteaptă să fie pictate...









2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jucati-va cu mouse-ul