12 mai 2012

Let's do it, Romania! 12 mai 2012

           Am spus "prezent" şi în acest an campaniei de curăţare naţională. Din nou alături de Asociaţia Mansio am reuşit să curăţăm o parte importantă din Firiza (Căprioara - Canton, plus Valea Vălinilor.) Ca o remarcă proprie, consider că anul acesta probabil datorită responsabilizării cetăţenilor sau din varii alte motive cantitatea  de mizerie existentă a fost considerabil mai mică comparativ cu cea de anul trecut. Nu putem decât spera ca în câţiva ani să nu mai fie nevoie de această acţiune.
(foto.Emm)















Galerie foto



11 mai 2012

Buburuze

            Mulţumim prietenei noastre Noemi Alice S. de la atelierul şi magazinul de artă decorativă Alice in Hobbyland pentru ideea de a realiza aceste buburuze. Am avut nevoie de următoarele materiale:
- lingură de lemn;
- vopsea acrilică (roşu şi negru);
- ochişori mobili;
- panglică îngustă;
- hârtie cauciucată neagră;
- adeziv universal de hobby;
- pensule;
       Acoperiţi suprafaţa de lucru cu ziar pentru e evita murdărirea acesteia. Se trasează pe lingura de lemn uşor cu creionul aripile buburuzei. Coada lingurii se pictează cu vopsea acrilică de culoare neagră. După uscare se trece la pictura capului lingurii (cu roşu aripile, despărţite de o linie neagră). Este de preferat ca pentru această parte să utilizaţi o pensulă subţire.
        Întrucât lingurile noastre au avut dimensiuni diferite corpul buburuzei s-a realizat individual pentru fiecare. Am lipit cu adezivul special pentru hobby, atât ochişorii, panglica, cât şi cauciucul.
        La final am realizat bulinele cu acrilic negru şi iată rezultatul:








06 mai 2012

9 mai

           Ziua de 9 mai este o dată cu multiple semnificaţii: Ziua Independenţei României, sfârşitul celui de-al doilea război mondial şi Ziua Europei.
           Uniunea Europeană este rezultatul unui lung proces de cooperare şi integrare care îşi are originile în anul 1951 şi la care au fost participante 6 ţări: Belgia, Germania, Franţa, Italia, Luxemburg şi Olanda. 
         Valorile Uniunii Europene sunt: demnitate umană, libertate, democraţie, drepturile omului, statul de drept, egalitate.
           Instituţiile Uniunii Europene sunt:
  • Parlamentul European
  • Comisia Europeană
  • Consiliul de Miniştri
  • Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene (CJCE)
  • Curtea de Conturi
            Simbolurile Uniunii Europene sunt: steagul, imnul, deviza, moneda unică euro, ziua Europei.

            Statele Uniunii Europene sunt:


           JOCURI ŞI QUIZURI 











04 mai 2012

Picnic la gemeni...

          Am avut azi marea plăcere de a fi oaspeţii familiei S., a gemenilor noştri. Ne-am simţit extraordinar, am mâncat (sunt o fană a prăjiturii făcute de d-na Mirela), ne-am jucat tenis de masă, fotbal, badminton,  roata norocului; am vizitat camera cu paturi suprapuse a fraţilor, am respirat aer curat, ne-am simţit excelent.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jucati-va cu mouse-ul